ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cinci persoane au ajuns la spital în ultimele 48 de ore cu intoxicații cu monoxid de carbon

09:46 | 06.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Cinci persoane, dintre care patru minori, au ajuns la spital în ultimele 48 de ore cu intoxicații cu monoxid de carbon, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în ultimele două zile la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă au fost înregistrate 20 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv cinci cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

Primul apel a parvenit în noaptea zilei de 4 ianuarie. La Departamentul dispecerizare a fost recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni. În câteva minute, medicii au intervenit la fața locului și au depistat trei copii cu vârste cuprinse între șase luni și doi ani. Aceștia au fost transportați la spitalul raional Nisporeni.

În aceeași zi a fost înregistrat încă un caz de intoxicație cu monoxid de carbon în raionul Drochia. O tânără de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la spitalul raional Drochia.

Conform surse citate, pe parcursul ultimelor 48 de ore, echipele de asistență medicală au deservit 4224 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 pacienți, dintre care 191 copii. 

 

 

foto: tvrmoldova.md 

img21000067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!