ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA înregistrează cel mai mare număr de decese din cauza COVID: aproape 4.000 într-o singură zi

09:54 | 06.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Statele Unite au atins marţi un nou record de decese din cauza COVID, înregistrate într-o singură zi, cu peste 3.930 de morţi, potrivit datelor raportate de universitatea americană Johns Hopkins, relatează Moldpres cu referire la Agerpres.  Și numărul infectărilor rămâne la un nivel extrem de ridicat, cu peste 250.000 de noi contaminări.

Numărul persoanelor spitalizate este, de asemenea, unul din cele mai mari de la începutul pandemiei, cu peste 131.000 de pacienţi internaţi din cauza COVID-19, au indicat datele Covid Tracking Project.

Precedentul record de decese într-o zi a fost înregistrat în urmă cu şase zile, cu peste 3.920 de morţi.

Copleşite, serviciile de urgenţă din Los Angeles au început să raţionalizeze oxigenul şi paturile, cerându-le ambulanţierilor să nu mai transporte la spital unii pacienţii în stop cardiac, cu şanse aproape nule de supravieţuire.

După petrecerile de sfârşit de an, este de aşteptat ca situaţia să se agraveze.

Statele Unite, unde restricţiile depind de autorităţile locale, se bazează pe campania de vaccinare, care a început la jumătatea lui decembrie, pentru a pune capăt pandemiei. Deocamdată, numai 2% din populaţie a fost acoperită, 4,8 milioane de persoane primind o injecţie.

Marţi, preşedintele ales, Joe Biden, care va depune jurământul pe 20 ianuarie, a discutat cu viitoarea echipă însărcinată cu criza sanitară. 

 

foto: Getty Images

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!