ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3500 de poliţişti vor asigura ordinea publică în timpul sărbătorilor de iarnă

11:38 | 06.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Peste 3500 de poliţişti şi carabinieri vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor de iarnă, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, în ultimele zece zile, peste 2500 de polițiști au fost antrenați la asigurarea ordinii publice, însă acest număr a fost insuficient, deoarece au fost înregistrate peste 700 de infracțiuni, dintre care patru omoruri, două tentative de omor, 60 de furturi din locuință, 20 de cazuri de violența în familie și 55 accidente rutiere grave. În aceiași perioadă, agenții de patrulare au înregistrat 115 cazuri de suspiciuni de conducere a automobilelor în stare de ebrietate.

Oamenii legii, atenționează populația să nu lase domiciliile fără supraveghere atunci când pleacă în ospeție, să evite zonele aglomerate și să achiziționeze produse pirotehnice doar din locuri autorizate.

Ei reamintesc în special tinerilor, că localurile de agrement pot activa doar până la ora 22.00, iar dacă nu respectă aceste prevederi riscă amenzi. Totodată cu amenzi se pot alege atât vânzătorii cât și persoanele care achiziționează pungi și veselă din plastic.

Conform sursei citate, în perioada 6 – 10 ianuarie, inspectorii de patrulare și agenții de poliție vor fi prezenți pe principalele artere naționale, în punctele de risc de comitere a accidentelor rutiere și în orele de trafic intens, în vederea fluidizării circulației.

 

foto: moldpres.md

img21000073

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!