ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a oferit R. Moldova medicamente în valoare de 31 de mii de euro

14:11 | 06.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Ministerul Apărării Naționale din România a oferit astăzi Spitalului Clinic Militar din Chișinău circa o tonă de medicamente și echipamente, destinate combaterii pandemiei COVID-19, în sumă totală de 31.000 de euro, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de transmitere a ajutorului a participat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Acesta a menționat că acțiunea face parte din angajamentele pe care România și le-a asumat față de cetățenii R. Moldova.

„În contextul vizitei de anul trecut, președintele României a anunțat că Ministerul Apărării Naționale va realiza transferul către R. Moldova a unei donații separate de medicamente și echipamente, destinate combaterii pandemiei de COVID-19. Iată că astăzi au fost predate colegilor din R. Moldova, echipamente de protecție sanitară, combinezoane, măști tip FFP2, măști chirurgicale și viziere, precum și alte bunuri de uz sanitar”, a spus Ioniță.

El a adăugat că donația de astăzi completează acțiunile Ministerului Apărării Naționale din aprilie, când a adus la Chișinău 10 izolete produse în România.

În ultimele zile ale anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită la Chișinău în cadrul căreia a anunțat un nou pachet de asistență pentru Republica Moldova. Astfel, Bucureștiul va oferi R. Moldova 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID, dar și medicamente și echipament medical. Totodată, în perioada următoare, la Chișinău vor veni experți din România care vor oferi asistență pentru a pune la punct strategia de vaccinare.

 

foto: moldpres.md

img21000078

img21000078

img21000078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!