ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret pentru anul 2021

16:36 | 06.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi, 6 ianuarie, Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret pentru anul 2021, informează MOLDPRES.

Potrivit  MECC, programul este dedicat susținerii și dezvoltării sectorului de tineret din R. Moldova prin care se va oferi, în bază de concurs, suport logistic și financiar pentru realizarea iniţiativelor, programelor și proiectelor de tineret, consolidând în acest mod cooperarea cu societatea civilă.

Procedura de aplicare, evaluarea dosarelor, precum și condițiile de încheierea și derulare a contractului de finanțare sunt prevăzute de Regulamentul-cadru privind organizarea şi desfăşurarea Programului de Granturi pentru organizațiile de tineret și a concursului național/local de proiecte pentru grupurile de inițiativă ale tinerilor.

La concurs pot participa organizațiile necomerciale de tineret din R. Moldova care desfășoară proiecte și programe cu impact pentru tineri. Organizațiile aplicante trebuie să dețină personalitate juridică, să fie organizație necomercială, iar scopurile sale statutare sunt orientate spre dezvoltarea personalității tinerilor şi integrarea lor în viața publică. În scopul asigurării dezvoltării continue a sectorului asociativ de tineret, se alocă mijloace financiare în sumă de maxim 1.5 milioane lei pentru susținerea proiectelor de tineret înaintate de organizațiile care nu au mai beneficiat de finanțare prin intermediul prezentului concurs. Se va acorda prioritate proiectelor care vor include în proporție de 15% din numărul total de beneficiari finali tinerii proveniți din medii dezavantajate, tinerii reprezentanți ai minorităților etnice, precum și  proiectelor care vor fi derulate în autoritățile administrativ teritoriale în care serviciile și politicile de tineret sunt subdezvoltate și celor regionale care au acoperire teritorială între 5 și 15 unități teritorial- administrative. 

Proiectele pot fi depuse până la data de 8 februarie 2021.

 

foto: mecc.gov.md

 

 

img21000079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!