ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Chișinău amintește că în oraș se menține stare de urgență în sănătate publică

18:38 | 06.01.2021 Categorie: Social

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/.Primăria municipiului Chișinău amintește că este interzisă desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentație publică și la locul de serviciu, transmite Moldpres.

Administrația municipiului Chișinău a remis astăzi un comunicat de presă prin care a îndemnat cetățenii municipiului să petreacă sărbătorile de iarnă în sânul familiei.

De asemenea, a fost reiterată necesitatea respectării măsurilor de precauție pentru prevenirea și combaterea infecției COVID-19. Cele mai eficiente măsuri sunt: portul obligatoriu al măștilor de protecție, păstrarea distanței fizice, spălatul mâinilor și evitarea locurilor publice aglomerate.

În același timp, municipalitatea a amintit că în conformitate cu prevederilor hotărârii nr. 30 din 21 decembrie 2020 a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău este interzisă  desfășurarea evenimentelor festive cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou în toate unitățile de alimentație publică și la locul de serviciu.

Situația epidemiologică prin COVID-19 în municipiul Chișinău rămâne a fi gravă. Se determină o diminuare a morbidității prin infecția COVID-19, dar persistă prezența cazurilor grave și foarte grave de infectări prin SARS-CoV-2. 

Conform situației la data de 4 ianuarie, a.c., în municipiul Chișinău sunt 61454 cazuri confirmate COVID-19, recuperate -  45186 pacienți, decese - 975, sub supraveghere medicală - 10889. Rămân afectate aceleași grupe de vârstă: 30-39 de ani, 60 de ani și mai mult. În baza indicatorilor prezentați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, în mun. Chișinău se menține stare de urgență în sănătate publică, pentru care a fost stabilit gradul de alertă „Cod Roșu".

 

foto: moldpres.md

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!