ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Donald Trump: „Va fi un transfer pașnic pe 20 ianuarie”

11:20 | 07.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/. Președintele în exercițiu al SUA, Donald Trump, a anunțat că va fi asigurat un „transfer de mandat pașnic”  la 20 ianuarie, către succesorul său, după ce Congresul SUA a confirmat victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie. 

Într-o declarație publicată imediat după decizia Congresului, Trump a spus că aceasta reprezintă „sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială” a SUA, relatează CNN.

„Chiar dacă nu sunt total de acord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, totuși va exista o tranziție pașnică pe 20 ianuarie", a spus Trump în comunicatul de presă.

„Am spus mereu că ne vom continua lupta pentru a ne asigura că vor fi numărate doar voturile legale. Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai bun prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face din nou America măreață”, a adăugat Trump.

 

foto: Getty Images

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!