ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog. Leonid Bujor

18:34 | 07.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/.Cu profundă tristețe am aflat despre trecerea la cele veșnice a domnului Leonid Bujor, fost ministru al Educației, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și consilier al Prim-ministrului.

Leonid Bujor s-a născut la 27 noiembrie 1955 în s. Singureni, raionul Râșcani.

După absolvirea Școlii medii din Leadoveni (astăzi Corlăteni), raionul Râșcani, și-a urmat studiile în cadrul Universității de Stat din Moldova.

A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în Legislatura 2005-2009.

În perioada 2009-2011 a fost ministru al Educației.

A practicat sportul, atletismul și fotbalul fiind disciplinele lui preferate. Apoi s-a dedicat muncii de gestionare a acestei activități ce asigură performanța sportivă la cel mai înalt nivel în calitate de consilier al Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

A fost distins în anul 2010 cu Ordinul de Onoare. În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celor care l-au cunoscut pe domnul Leonid Bujor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Aureliu CIOCOI Prim-ministru interimar

Lilia POGOLȘA Ministru al Educației, Culturii și Cercetării

 

foto: gov.md

img21000096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!