ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China colaborează strâns cu OMS pentru ca experții internaționali să vină în China cât mai curând posibil

19:39 | 07.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 7 ian. /MOLDPRES/.Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Hua Chunying, a făcut o declarație în legătură cu vizita experților OMS în China, potrivit căreia partea chineză menține în perioada recentă contacte strânse, pozitive și constructive cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la vizita în China a unui grup de experți internaționali pentru cooperare în identificarea sursei noii infecții cu coronavirus (COVID-19), citând CRIonline.

„China a menținut întotdeauna o poziție deschisă, transparentă și responsabilă, desfășurând colaborări științifice cu OMS pentru a efectua cercetări internaționale cu privire la sursa COVID-19”, a spus ea.

Potrivit Ministerului de Externe, în februarie și iulie anul trecut, când China s-a confruntat cu sarcina dificilă de prevenire și control epidemic pe plan intern, partea chineză a invitat de două ori experți OMS în R.P. Chineză pentru colaborări cu scopul de a identifica sursa COVID-19.  

În octombrie, China a ajuns la un acord cu privire la componența unui grup internațional de experți și, de atunci, experți din R.P. Chineză și OMS au fost în contact regulat unii cu alții.

Indicând că situația epidemică globală este încă foarte gravă, Hua Chunying a subliniat că China depune toate eforturile pentru a contracara răspândirea pandemiei.

„Pentru a sprijini cooperarea internațională anti-epidemică, China depășește dificultățile apărute, accelerează pregătirile și încearcă, în limita posibilităților, să creeze facilitate maximă pentru vizita unui grup internațional de experți în țară. OMS este perfect conștient de acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe.

 

foto: m.youtube.com

img21000097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!