ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția a găsit o camionetă cu bombe și arme lângă clădirea Capitoliului.

13:07 | 09.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 9 ian. /MOLDPRES/.FBI spune că poliţia a găsit o camionetă cu bombe şi arme lângă clădirea Capitoliului în ziua în care acesta a fost vandalizat. Un bărbat din Alabama ar fi parcat miercuri o camionetă plină cu 11 bombe artizanale, o puşcă de asalt şi o armă de mână, la două blocuri de clădirea Capitolului, relatează Moldpres cu referire la Digi24.

Anunţul privind prezenţa bombelor în apropiere de cădirea Capitoliului este unul dintre cele mai neliniştitoare detalii pe care procurorii federali le-au făcut publice săptămâna aceasta, întrucât detaliază amploarea arsenalului pe care susţinătorii lui Trump l-au avut pregătit, scrie CNN.

Pe lângă bărbatul din Alabama, alte persoane au fost acuzate că au avut arme şi muniţie la ei în Capitoliu.

Detaliile despre descoperirea armelor din camionetă apar în documentele procurorilor federali care îl acuză pe Lonnie Leroy Coffman din Falkville, Alabama, de infracţiuni federale. O echipă de genişti a detectat arsenalul în timpul acţiunii de securizare a zonei din jurul complexului federal după vandalizarea Capitoliului de către susţinătorii lui Trump.

FBI oferă de asemenea o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea a două bombe artizanale descoperite la Washington.

 

foto: Gulliver/ Getty Images

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!