ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În municipiul Chișinău se menține Codul roșu de sănătate

09:09 | 11.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Situația publică de sănătate în municipiul Chișinău rămâne a fi gravă, transmite Moldpres.

Tatiana Bucearschi, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale, că starea de sănătate publică în municipiul Chișinău rămâne a fi gravă, în instituțiile municipale de sănătate fiind internate 790 de persoane diagnosticate cu COVID-19. ”Din cei 790 de bolnavi de coronavirus  43 sunt în stare foarte gravă, 6 persoane sunt intubate, 275 se află în stare gravă, 453 sunt în stare medie iar 19 persoane au făcut forme ușoare de COVID-19”, a declarat Bucearschi.

Potrivit oficialului, 2553 de bolanvi de coronavirus se află în tratament la domiciliu. „De la începutul pandemiei de coronavirus în municipiu s-au înregistrat 62 969 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, dintre care 48 917 cazuri au fost tratate”, a specificat Bucearschi. Oficialul a concluzionat că, în baza acestor date în municipiul Chișinău se menține situația de Cod roșu de sănătate. 

 

foto: moldpres.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!