ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În anul 2021 pe străzile din Chișinău vor circula încă 8 troleibuze noi

10:34 | 11.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Opt troleibuze din Belarus au ajuns la Chișinău și vor circula în curând pe străzile capitalei, tranmite Moldpres.

Municipalitatea Chișinău a anunțat că cele opt troleibuze achiziționate în Belarus au ajuns la Chișinău. Ele sunt dotate cu aer condiționat și circuit video de supraveghere internă și au blocuri optice pe bază de LED, oglinzi cu reglaj electric și rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale.

În același timp autoritățile municipale au anunțat la ședința on-line a serviciilor municipale că, sâmbăta și duminica, pe strazile din municipiul Chișinău, va fi testat un troleibuz turistic. Potrivit viceprimarului Inga Ionesii, troleibuzul va porni de la Aeroprtul Chișinău și va avea o rută care va parcurge cele mai importante puncte de atracție turistică din Chișinău. În timpul săptămânii mijlocul de transport va circula pe una din rutele obișnuite deservite de către Regia de Transport Electric Chișinău. În troleibuz vor fi difuzate ghidurile audio, create anterior, despre locurile și monumentele istorice ale Chișinăului.

La sfârșitul anului 2020 pe străzile municipiului Chișinău au fost lansate în circuitul public cinci troleibuze noi articulate din Belarus, cinci troleibuze articulate cu parcurs de model Solaris și zece troleibuze clasice de model SKODA, cu parcurs, achiziționate în Riga.

În luna martie vor ajunge în capitală încă 22 de troleibuze noi clasice achiziționate de la producătorul din Belarus.

 

foto: moldpres.md

 

 

 

img21000118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!