ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kim a fost reales la al 8-lea congres, dar sora sa a fost epurată din conducerea partidului

11:04 | 11.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, a decis să își schimbe din nou titulatura la șefia Partidului Muncitorilor - el va fi „secretar general” al partidului și nu „președinte” așa cum a fost din 2016 până acum. Cea mai mare schimbare este, însă, că sora sa, Kim Yo Jong, a fost eliminată din conducerea partidului - ea nu va mai face parte din biroul politic. 

Potrivit analiştilor, această schimbare simbolică a titulaturii îşi propune să consolideze autoritatea lui Kim Jong-un, în contextul în care Coreea de Nord suferă de o gestionare defectuoasă cronică a economiei sale şi este mai izolată ca niciodată din cauza coronavirusului. Kim Jong Un a fost ales preşedinte al partidului la precedentul congres, în 2016. Această schimbare de titulatură are loc după ce Kim Jong Un s-a angajat miercuri în timpul congresului să consolideze capacităţile de apărare ale ţării, deja o putere nucleară, scrie Agerpres.

 

foto: Profimedia Images

img21000121

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!