ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la ceremonia de detașare a contingentului Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo

11:28 | 11.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a participat astăzi la ceremonia de detașare a contingentului Armatei Naționale în misiunea KFOR din Kosovo.

„Prin participarea militarilor noștri la operațiunile internaționale de menținere a păcii, Republica Moldova își valorifică potențialul uman și își consolidează relațiile de cooperare cu partenerii externi, crescând încrederea acestora în capacitățile țării noastre de a furniza pace și stabilitate”, a declarat în cadrul ceremoniei Președintele Maia Sandu. Totodată, șeful statului a menționat că, îndeplinindu-și angajamentele pe care și le-a asumat ca membră a comunității internaționale, Republica Moldova își îmbunătățește imaginea pe plan global.

Președintele Maia Sandu a ținut sublinieze că succesul acestor eforturi este și rezultatul unei cooperări îndelungate și productive cu partenerii internaționali. În context, ea a adus mulțumiri Statelor Unite ale Americii și Republicii Italiene pentru ajutorul acordat Republicii Moldova în consolidarea capabilităților de instruire a militarilor noștri care participă în misiuni și pentru sprijinul logistic de care beneficiază contingentul Armatei Naționale în teatrul de operații din Kosovo.

 

foto: prm.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!