ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China menține indicele prețurilor de consum sub nivelul prevăzut.

13:58 | 11.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.Indicele preţurilor de consum (IPC) a crescut cu 2,5% în 2020 faţă de anul precedent, obiectivul ca creşterea IPC să fie menţinută sub nivelul de 3,5% fiind atins, potrivit datelor statistice prezentate luni de Biroul Naţional de Statistică din China, relatează Moldpres cu referire la Radio China International.

Datele arată că IPC-ul din luna decembrie 2020 a crescut cu 0,7% faţă de luna noiembrie a aceluiaşi an şi cu 0,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Potrivit cercetătorului din Consiliul de Stat al Chinei, Yao Jingyuan, o creştere consecutivă a cererilor pe piaţă a fost înregistrată anul trecut pe plan naţional în urma eforturilor depuse pentru consolidarea rezultatelor prevenirii şi combaterii pandemiei. Totodată, frigul extrem şi scumpirea materiilor prime au dus la creşterea IPC-ului în decembrie.

Preţurile produselor industriale la ieşirea din fabrică au crescut cu 1,1% în decembrie 2020 faţă de luna noiembrie. Din cauza unei cererii mai mari pe piaţă, preţurile la cărbune, petrol, gaze naturale, oţel, metale colorate şi produse chimice au înregistrat creşteri luna trecută.

 

foto: reuters.com

img21000128

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!