ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În Moldova vaccinarea anti-COVID-19 va începe în luna februarie

15:31 | 11.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/.În Republica Moldova procesul de vaccinare împotriva coronavirusului de tip nou COVID-19 va demara la începutul lunii februarie. Primele doze urmează să ajungă în ţara noastră la finele lunii curente, potrivit Tatianei Zatîc, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), care a susţinut astăzi o conferinţă de presă la această temă, transmite MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în urma consultărilor cu organizaţiile internaţionale în domeniul sănătăţii, demarate în vara 2020, „Republica Moldova a fost aprobată ca ţară care va avea acces la vaccinurile anti-covid”.

Tatiana Zatîc a specificat că pentru realizarea procesului de vaccinare,  ministerul de resort a aprobat Planul naţional de imunizare anti-COVID-19.  „Acesta urmează să fie implementat cu respectarea tuturor normelor sanitare de rigoare şi protocoalelor aprobate la nivel internaţional”, a spus ea.

Vaccinarea împotriva coronavirusului se va efectua în trei etape.  Conform Planului de imunizare, în cadrul primei etape vor fi vaccinaţi angajaţii instituţiilor medico-sanitare şi celor de asistenţă socială.  În cea de-a doua etapă vor fi vaccinaţi vârstnicii, persoanele cu comorbidităţi, angajaţii din educaţie, structurile de forţă şi cele de menţinere a ordinii. În cea de-a treia etapă va fi imunizată populaţia generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele două etape.

Cetăţenii Republicii Moldova vor beneficia de vaccinul Pfizer, care va fi gratuit pentru toată populaţia ţării. Autorităţile vor achiziţiona vaccinurile din fondurile Guvernului, ca urmare a negocierilor bilaterale, în urma donaţiilor etc.

 

foto: moldpres.md

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!