ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Necrolog, Alexei Revenco

08:48 | 12.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/. Profund îndurerați, regretăm trecerea în neființă a jurnalistului Alexei REVENCO, vocea căruia a reușit să devină o veritabilă carte de vizită a Postului Național de Radio. 

Alexei REVENCO s-a născut la 30 martie 1957 în satul Bădiceni, raionul Soroca, iar pe parcursul celor peste patru decenii de carieră profesională a prezentat numeroase emisiuni radiofonice și televizate de diferit gen, multe din ele fiind păstrate în fondul arhivistic al instituției publice „Teleradio Moldova”. 

Pentru activitate îndelungată şi prodigioasă în mass-media, contribuție la dezvoltarea Radiodifuziunii Naționale, activitățile culturale şi înaltă măiestrie profesională, domnului Alexei REVENCO i-a fost conferit Ordinul „Gloria Muncii” (2010) și titlul onorific „Maestru în Artă” (2007).

Exprimăm sincere și profunde condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor de la Radio Moldova și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit pe Maestrul și Omul Alexei REVENCO.

Dumnezeu să îl odihnească în pace.

Aureliu CIOCOI

Prim-ministru interimar

 

foto: gov.md

 

 

img21000136

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!