ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden va lansa un apel la unitate, alături de trei foşti preşedinţi ai SUA, imediat după depunerea jurământului

09:37 | 12.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/.Joe Biden și foștii președinți ai SUA, Barack Obama, Bill Clinton şi George W. Bush, vor lansa un apel la unitate pe 20 ianuarie, la scurt timp după ce Biden va depune jurământul.  

"America unită" va fi tema învestirii celui de al 46-lea preşedinte, a anunţat luni comitetul de organizare a ceremoniei, la câteva zile după violenţele de la Capitoliu care au şocat profund ţara, relatează AFP, citată de Agerpres.

O dată la fiecare patru ani, sute de mii de spectatori asistă în capitala federală americană la acest eveniment, însă accesul va fi în acest an limitat din cauza pandemiei, care a costat viaţa a peste 370.000 de persoane în SUA.

Primarul din Washington, Muriel Bowser, le-a cerut luni americanilor să nu se deplaseze la ceremonie, ci să o urmărească online sau la televiziune. 

După ce va fi învestit, Joe Biden se va deplasa la cimitirul naţional Arlington împreună cu foştii preşedinţi Obama, Bush şi Clinton pentru a depune o coroană de flori la monumentul soldatului necunoscut.

Viitorul preşedinte democrat are responsabilitatea dificilă de a pansa rănile Americii, victimă a crizelor economică şi sanitară, divizată de un scrutin şi de puternice tensiuni rasiale, comentează France Presse.

Preşedintele la final de mandat Donald Trump a anunţat că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său. Absenţa sa pe 20 ianuarie "este un lucru bun", a declarat Joe Biden. Fostul preşedinte democrat Jimmy Carter va fi şi el absent din cauza vârstei înaintate, 96 de ani.

 

foto: Facebook / Joe Biden

img21000139

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!