ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe final scandalos de mandat administrația Trump sprijină NATO

10:56 | 12.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/.Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, va efectua miercuri şi joi o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vizita sa urmând să fie, cel mai probabil, ultima în calitate de şef al diplomaţiei americane, relatează Moldpres cu referire la Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, Mike Pompeo va reafirma la Bruxelles ”sprijinul neabătut al Statelor Unite faţă de NATO”, precum şi faţă de parteneriatul dintre SUA şi Belgia.

Pe parcursul celor două zile, Pompeo se va întâlni cu secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, şi cu ministrul belgian de externe, Sophie Wilmes.

”Secretarul de stat Pompeo va evidenţia importanţa durabilă a parteneriatului transatlantic, va promova succesul actual în protejarea comunităţii transatlantice şi adaptarea la noile provocări de securitate, şi va reafirma tăria relaţiei bilaterale dintre Statele Unite şi Belgia”, se spune în comunicatul de la Washington.

Statele Unite au avut o relaţie tensionată cu NATO în mandatul preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, care a criticat în mod repetat statele membre europene pentru cheltuielile insuficiente în sprijinul Alianţei.

Trump a provocat îngrijorare şi prin punerea sub semnul întrebării a clauzei de apărare colectivă, ca şi prin anunţul unilateral privind o retragere a forţelor americane din Germania.

 

foto: sfchronicle.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!