ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O grupare ă specializată în contrabandă cu narcotice a fost anihilată de oamenii legii

10:51 | 12.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/.Ofițerii Serviciului Vamal, în colaborare cu procurorii au anihilat o grupare infracțională, specializată în contrabandă cu produse narcotice în proporții deosebit de mari, introduse în țară prin intermediul coletelor poștale. Unul din membrii grupării, un bărbat în vârstă de 22 de ani, a fost reținut în flagrant după ce s-a prezentat la oficiul poștal pentru a ridica un colet cu droguri, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, documentările pe acest caz au durat mai multe luni, fiind inițiate în momentul depistării de către vameși a unui colet, care conținea 200 g. de droguri.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală a fost stabilită identitatea unui alt membru al grupării - o tânără în vârstă de 18 ani, concubina bărbatului reținut. Vameșii și procurorii au efectuat percheziții la adresele de domiciliu ale celor doi bănuiți, unde au depistat droguri de tip PVP, amfetamină, pastile ecstasy, marijuana și hașiș. 

Potrivit materialelor cauzei penale, cei doi efectuau online comenzile de substanțe narcotice din afara țării. Aceștia păstrau drogurile la domiciliu, unde le împărțeau în cantități mici, iar ulterior le comercializau pe teritoriul municipiului Chișinău, prin intermediul magazinelor online. Valoarea pe piață a substanțelor narcotice depistate se ridică la peste 100 mii de lei.

Bărbatul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare pe un termen de până la 15 ani. Tânăra este cercetată în stare de libertate și colaborează cu organele de urmărire penală.

 

foto: politia.md

img21000143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!