ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesibilitatea infrastructurii rutiere în perioada rece a anului pe agenda MEI

19:16 | 12.01.2021 Categorie: Comunicate

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/.Măsurile de pregătire a drumurilor publice naționale pentru sezonul de iarnă 2021 au fost discutate în cadrul unei ședințe de lucru a secretarului de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, cu directorul general interimar al Î.S Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), Veaceslav Potop.

Mihail Lupașcu s-a documentat despre starea actuală a drumurilor din țară, precum și despre măsurile de intervenție ale ASD în vederea asigurării unei circulații rutiere sigure pe durata sezonului rece al anului. În context, secretarul de stat a subliniat necesitatea colaborării permanente dintre autorități și a informării cetățenilor despre practicabilitatea drumurilor.

Veaceslav Potop a comunicat că, activitățile de administrare şi întreținere a drumurilor naționale sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri", cu care ASD a încheiat contracte de antrepriză.

Potrivit directorului ASD, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice naționale vor fi antrenate 511 mașini şi utilaje rutiere.

„În acest an, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire, la data de 11.01.2021, S.A. „Drumuri" avea în stoc material antiderapant în cantitate de 46486 tone, sare tehnică - 13839 tone și nisip - 29357 tone. De asemenea, pentru monitorizarea și vizualizarea stării condițiilor de circulație pe timp de iarnă, pe drumurile naționale funcționează 32 camere video", a precizat Veaceslav Potop.

Pentru mai multe informații despre condițiile de circulație rutieră în perioada de iarnă, puteți accesa site-urile www.asd.md și www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 și 0604 77 117. Serviciul este dedicat pentru informarea cetățenilor.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!