ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipalitatea Chișinău oferă adăpost minorilor aflați în dificultate

09:16 | 13.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/.Serviciul de asistență stradală din Chișinău va fi disponibil 24/24 de ore și va găzdui minorii aflați în dificultate, transmite Moldpres.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că, Direcția generală asistență socială și sănătate, Direcția generală educație, tineret și sport și Direcția de Poliție a mun. Chișinău a Inspectoratului general al Poliției, au semnat ieri, 12 ianauarie, un Ordin comun, cu privire la cooperarea intersectorială în vederea identificării precoce și asistența copiilor care se află în condiții de risc. Astfel, minorii vor fi identificați și plasați la centrul de asistență stradală. Oficialul a specificat că, în cadrul complexului de servicii de pe str. Miron Costin, au fost amenajate două săli separate, pentru fete și băieți, care au fost  dotate cu mobilier necesar.

În cadrul centrului de asistență stradală vor putea fi cazați concomitent zece copii. Aceștia vor putea locui în incinta centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica o soluție viabilă pentru fiecare caz în parte.Minorii vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activitățile socio-educative și de spațiile de recreere existente.

Potrivit meteorologilor în următoarele zile vremea se va răci brusc, iar astăzi va ninge în mai multe raioane. Spre finele săptămânii pe teritoriul țării vor fi înregistrate până la -15 grade Celsius.

 

foto: unimedia.md

 

img21000159

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!