ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău va fi construită o uzină de sortare și reciclare a deșeurilor

09:30 | 13.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/.Autoritățile publice locale din Chișinău elaborează un studiu de fezabilitate pentru construcția unei uzine de sortare/reciclare/reutilizare și eliminarea deșeurilor solide, transmite Moldpres.

Primăria municipiului Chișinău a informat astăzi, că la data de 23 decembrie 2020 Consiliul Municipal Chișinău a aprobat construcția unei uzine de sortare/reciclare/reutilizare și eliminare a deșeurilor solide, acumulate de pe teritoriul municipiului Chișinău, în calitate de obiect de parteneriat public-privat. Conform documentului, APL Chișinău urmează să elaboreze un studiu de fezabilitate privind implementarea acestui proiect iar Direcția generală finanțe va planifica în bugetul pentru anul 2021 mijloace financiare pentru elaborarea respectivului studiu. 

Totodată, Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare va propune Consiliului municipal Chișinău terenul potrivit pentru amplasarea/construcția uzinei. 

Datele statistice arată că din municipiul Chișinău sunt coelctate zilnic circa 650 – 700 de tone de deșeuri menajere. 
 

 

foto: adevarul.ro

img21000160

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!