ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul s-a convocat anul trecut în 33 ședințe plenare și a adoptat 259 acte legislative

15:39 | 13.01.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/.Parlamentul Republicii Moldova a fost convocat în 2020 în 33 de ședințe plenare. În cadrul acestora au fost adoptate 259 de acte legislative, dintre care 210 legi și 49 de hotărâri, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor secretariatului, în cadrul sesiunii de primăvară, desfășurată în perioada 3 februarie – 20 iulie, parlamentarii s-au convocat în 21 de ședințe plenare. În sesiunea de toamnă, care a început la 1 septembrie și s-a încheiat la 16 decembrie, s-au desfășurat 11 ședințe plenare.

În cele două sesiuni, deputații au adoptat 209 de legi organice, dintre care 28 – legi cadru, 148 – legi pentru modificare și completare și 34 – legi pentru ratificări. A fost adoptată și o lege ordinară. 

De asemenea, Legislativul s-a întrunit într-o ședință în cadrul sesiunii extraordinare pentru învestirea Președintelui Republicii Moldova.

În 2019, Parlamentul de legislatura a X-a s-a convocat în 31 ședințe plenare.

 

foto: jurnaltv.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!