ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău caută soluții pentru asigurarea cu transport a rutei nr. 178

09:27 | 14.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/.Primăria municipiului Chișinău a luat act de suspendarea activității rutelor municipale de transport public, deservite de operatori privați, nr. 125 și nr. 178 și identifică soluții pentru depășirea problemei, transmite Moldpres. 

Astfel, în rezultatul discuțiilor dintre Primăria Durlești, Direcţia generală transport public şi căi de comunicație și administratorul rutei nr. 125, agentul economic și-a reluat activitatea pe un traseu prescurtat. În urma modificărilor enunțate, începând de săptămâna viitoare, DGTPCC va reorganiza ruta de autobuz nr. 11 pe str. Livezilor din or. Durlești, pentru a asigura cetățenii cu transport.

De asemenea, APL Chișinău caută soluții pentru acoperirea cu transport a rutei nr. 178.

În prezent, 38 de rute municipale de transport public sunt deservite de microbuze, fiind autorizate pentru circulație 493 de unități, dintre care zilnic ies la linie cca. 300-350 de mașini. 

În scopul îmbunătățirii serviciilor de transportare a cetățenilor pe rutele municipale, anul trecut, Primăria Chișinău a achiziționat cinci troleibuze articulate noi din Belarus, asamblate la Chișinău, cât și un lot de 25 de unități cu parcurs, din Riga.

 

foto: moldpres.md

img21000181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!