ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa internațională de cercetători OMS a ajuns la Wuhan pentru a investiga originea coronavirusului

09:48 | 14.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/.Echipa internațională de experți a Organizației Mondiale a Sănătății a ajuns în metropola chineză Wuhan pentru a își începe investigația asupra originilor coronavirusului, relatează BBC.

Cei 10 cercetători au ca scop intervievarea personalului mai multor institute de cercetare, spitalelor dar și oamenilor care frecventează sau lucrează în piețele din metropolă, acolo de unde se crede că ar fi pornit virusul.

Virusul care produce Covid-19 a fost detectat prima oară în Wuhan, în 2019.

Sosirea echipei de specialiști coincide cu o „reaprindere” a epidemiei în nordul Chinei, mai multe zone fiind puse din nou într-un lockdown dur de autoritățile de la Beijing. Situația în Wuhan este, însă, stabilă, iar viața pare că a revenit la normal în metropolă.

Cercetătorii vor sta două săptămâni în carantină înainte de a își începe munca. Principalul obiectiv este studierea originii animale a coronavirusului și felul în care patogenul a făcut trecerea de la animal la om.

 

foto: agerpres.ro

img21000182

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!