ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un polițist din Anenii-Noi a fost reținut de CNA pentru mită

10:11 | 14.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/.Un ofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Anenii-Noi a fost reținut de ofițerii CNA, după ce a fost denunțat de un bărbat de la care ar fi cerut 11 000 de lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar de căutare, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, omul legii ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne, pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară. Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol cei 11 000 de lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de închisoare.

Statisticile CNA arată că în 2020, 43 de angajați MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de comiterea unor fapte de corupție.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!