ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de iarnă

10:37 | 14.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/.Administrația de Stat a Drumurilor anunță că starea părții carosabile în zona de Nord a țării este umedă, iar în zona de Sud și Centru - pe alocuri este înregistrat lunecuș. Pe parcursul nopții drumarii au intervenit cu 69 de utilaje, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ASD, pe drumurile publice naționale au fost efectuate noaptea trecută lucrări de patrulare și combatere a lunecușului. Procesul tehnologic a fost desfășurat cu utilizarea a 69 de utilaje speciale și implicarea a 154 de muncitori rutieri în municipiul Chișinău, Bălți, raioanele Sîngerei, Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Dubăsari, Ocnița, Hîncești, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Rîșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Conform surse citate, în prezent accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată, iar administratorii drumurilor monitorizează sectoarele de drum periculoase, astfel încât dificultățile apărute în trafic să fie soluționate operativ.

Meteorologii au prognozat pentru acest sfârșit de săptămână temperaturi scăzute de până la -10 grade Celsius.

 

foto: telegraph.md

img21000187

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!