ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a stins din viață jurnalista Lidia Bobână

13:03 | 14.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. Jurnalista Lidia Bobână, deținătoare a Medaliei Mihai Eminescu”,  fostă colaboratoare la Radio Moldova și la ”Jurnal de Chișinău, s-a stins din viață ieri seară, 13 ianuarie, la vârsta de 73 de ani, informează MOLDPRES.

Lidia Bobână s-a născut în satul Unţeşti, raionul Ungheni, pe 16 martie 1947, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea Limbi Străine, specialitatea filologie spaniolă şi engleză, a Universității de Stat din Moldova.

A lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional, realizând emisiuni de succes, iar alți 16 ani a fost autoarea rubricii „Poveşti adevărate” la ”JURNAL de Chişinău”. În ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.

Potrivit mai multor surse mass-media, poveștile sale de viață au stors lacrimi și au răvășit suflete. Dragostea față de oameni și altruismul fără margini au făcut din ea cea mai îndrăgită jurnalistă din peisajul media de la noi, o persoană puternică și hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a-şi ajuta cititorii.

În 2000, a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”.

 

foto: stiri.md

img21000193

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!