ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs în fața corpului diplomatic

11:32 | 15.01.2021 Categorie: Politic

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/.Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut astăzi un discurs în fața reprezentanților corpului diplomatic, reuniți prin zoom într-o conferință organizată cu prilejul Zilei Diplomatului. Ea i-a asigurat că au tot sprijinul ei și i-a îndemnat să mobilizeze toate resursele pentru a promova imaginea țării, precum și produsele autohtone, comunică MOLDPRES.

Șeful statului a venit in fața diplomaților împreună cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, care a anunțat că este o premieră când întregul corp de diplomați participa la o întrevedere cu șeful statului.

„Anul acesta îmi doresc să începem o pagină nouă în istoria Republicii Moldova. Știți bine că politica externă începe cu realitățile interne. Pe parcursul mai multor ani ați fost nevoiți să reprezentați o țară despre care se vorbea numai de rău. Nu poți avea o politică externă eficientă și credibilă dacă politicienii de acasă sunt corupți, dacă ei își oferă unii altuia bani în sacoșe. Goana unora după selfi diplomatice a înscris pagini de rușine pentru țara noastră. Prioritatea mea ca președinte e să facem ordine în țară, la noi acasă. Vom avea nevoie de o sincronizare maximă între politica internă și externă. Trebuie să dezvoltăm o politică externă în interesul cetățeanului. Este important să promovăm produsele din țara noastră. Trebuie să depunem un efort constant pentru a îmbunătăți promovarea exporturilor noastre. Niciun stat nu a reușit să devină stabil și prosper fără o diplomație abilă și eficientă”, a opinat Sandu.

Ea le-a cerut diplomaților să o susțină și în promovarea relațiilor cu vecinii, relații care au fost blocate mai mulți ani. „Majoritatea sunteți diplomați de carieră și știți  să vă faceți cu dedicație lucrul. Evident, pentru a realiza aceste obiective ambițioase, avem nevoie de un MAEIE funcțional. Vă asigur că aveți și sprijinul cetățenilor, care nu își doresc un stat cu conflicte în exterior și mâncat de corupție în interior. Ne așteaptă o perioadă grea, dar  vă rog să încercăm să mobilizăm resurse noi. Aveți tot sprijinul meu ca președinte să veniți cu idei inovatoare, cum putem promova mai eficient imaginea țării, cum putem fi mai conectați la comunitatea internațională”, a conchis Sandu.

 

foto: prm.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!