ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Brexitul începe să se simtă în supermarketurile britanice: rafturi goale în raioanele de fructe și legume

10:24 | 17.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/.La aproape două săptămâni de la ieșirea Marii Britanii din UE, „apocalipsa” Brexit începe să se vadă în supermarketuri, care se confruntă cu lipsuri serioase în aprovizionare, mai ales dacă este vorba despre produse perisabile, care se aduceau din import.  

Șoferii de camioane sunt obligați să aștepte, în unele cazuri, zile în șir pentru a avea toate actele în regulă ca să poată introduce în Marea Britanie bunuri din țările UE. Schimbările care au intervenit în sistemul vamal riscă să lase goale rafturile supermarketurilor și deja au fost surprinse imagini în care raioanele de „legume-fructe” erau efectiv fără marfă. Și florile olandeze lipsesc, glastrele au rămas goale.

Existau temeri și avertismente că așa se va întâmpla încă înainte de producerea efectivă a Brexitului. Oricât s-ar fi încercat constituirea de stocuri, unele mărfuri sunt prea perisabile pentru a putea rezista prea mult. Scadența se pare că a venit. 

 

foto: Profimedia

img21000234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!