ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden a anunțat oficial decretele pe care le va semna în prima zi de mandat

12:26 | 17.01.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/.Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat că plănuiește semnarea mai multor decrete din prima zi în care își va prelua mandatul, 20 ianuarie. Printre acestea se numără revenirea în acordul climatic de la Paris și eliminarea interdicției de călătorie a cetățenilor din țări musulmane, emisă de predecesorul său în 2017. Informațiile vin dintr-un memorandum emis de viitorul său șef de cabinet, Ron Klain, conform CNN. 

Biden urmează, de asemenea, să emită decrete pentru oprirea evacuărilor din case a persoanelor care nu și-au putut plăti chiriile din cauza pandemiei și pentru suspendarea datoriilor la universități pentru perioada pandemiei de coronavirus, dar și pentru stabilirea obligativității purtării măștii în clădirile federale.

„În timpul campaniei, președintele ales Biden s-a angajat să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste crize. Ca președinte își va ține toate aceste promisiuni și va semna decrete, memorandumuri prezidențiale și directive pentru a le putea respecta”, a scris Ron Klain.

 

foto: Getty Images

img21000235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!