ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din cauza accidentelor din apropierea Gării auto Nord, microbuzele vor opri doar în stația special amenajată

11:34 | 18.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Microbuzele nu vor mai opri în apropierea Gării auto Nord din Chișinău, ci doar în stația de așteptare, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității că, microbuzele nu vor mai opri în apropierea gării auto de nord și că pasagerii care așteptau acolo vor trebui să se deplaseze în stațiile de așteptare. Decizia municipalității vine ca urmare a faptului că o persoană a fost accidentată în apropierea autogării.

Potrivit oficialului, în locația în care se strâng pasagerii nu este prevăzută o stație auto, iar microbuzele se opresc acolo în mod ilegal. „Acolo unde așteaptă oamenii microbuzul, în acel buzunar, este ilegală oprirea,  locația este improprie pentru a fi amenajată o stație de așteptare, microbuzele nu vor mai avea dreptul să oprească acolo”, a specificat Ceban.

Edilul a precizat că șoferii microbuzelor care circulă pe această rută au fost informați despre decizia luată și au la dispoziție zece zile pentru a se conforma. După trecerea acestor zile, agenții de circulație vor sancționa conducătorii auto care încalcă dispoziția municipalității.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!