ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost conducător al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău a fost reţinut de CNA

11:33 | 18.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Un fost director-adjunct al Centrului de excelenţă în construcţii din Chişinău a fost reţinut de CNA fiind bănuit că ar fi pretins de la doi chișinăuieni 22 mii de euro pentru a-i ajuta să soluționeze un litigiu, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, fostul funcţionar le-ar fi promis că îi poate ajuta să câştige un proces de judecată, în cadrul căruia se disputa statutul căminului studenţesc nr. 5 din strada Gh. Asachi 71/5. În fapt, locatarii acestui cămin, în mare parte profesori sau studenţi, solicitau în instanţă modificarea statutului imobilului din cămin, aflat în gestiunea Centrului de excelenţă în construcţii, în „bloc de locuit", pentru a putea privatiza încăperile.

Deşi instanţele de fond şi apel au respins demersurile locatarilor, fostul director-adjunct al Centrului ar fi afirmat că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea Supremă de Justiţie şi că i-ar putea convinge să adopte o decizie favorabilă locatarilor căminului. Iar pentru asta le-ar fi cerut 22 mii de euro, întreaga sumă fiind transmisă în trei tranşe.

În cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influență, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la șapte ani de închisoare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!