ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție

13:02 | 18.01.2021 Categorie: Comunicate

Bunuri, în valoare de circa 11 milioane de lei, sechestrate de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA într-un dosar de spălare de bani

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 11 000 000 de lei. Este vorba despre bunuri de provenienţă dubioasă care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornită pe spălare de bani.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 5 capitaluri sociale, 5 terenuri pentru construcţie şi 10 autoturisme. Suma totală a bunurilor sechestrate este estimată la 10 807 000 de lei.

Amintim că, în anul 2020, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a indisponibilizat bunuri, dobândite ilicit, în sumă de circa 1 miliard de lei, iar în primele săptămâni ale anului curent – aproximativ 15 000 000 de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!