ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două raioane din sudul țării vor să construiască un apeduct magistral cu alimentare din Nistru

15:18 | 18.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Două raioane din sudul țării, Căușeni şi Ștefan Vodă, planifică să implementeze un proiect investițional de dezvoltare regională ce prevede construcția unui apeduct magistral, Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari, cu alimentare din râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Pentru definitivarea mai multor momente de lucru, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud a convocat Grupul de lucru pentru elaborarea Cererii complete de finanțare a proiectului.

În cadrul ședinței au fost discutate detalii importante ce țin de necesitatea asigurării cofinanțării de către administrațiile publice locale beneficiare ale proiectului și alocării de către acestea, în calitate de coinvestitori, a unei contribuții financiare în mărime de 10% din valoarea totală a proiectului.

Părțile implicate au fost informate cu privire la pașii care urmează a fi  întreprinși la etapa incipientă a proiectului. „În cazul în care acesta va fi desemnat drept unul câștigător și va fi acceptat spre finanțare din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, vor fi desfășurate acțiuni în vederea întocmirii caietelor de sarcini pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației de proiectare”, potrivit lui Andrei Popușoi, șeful Secției Managementul integrat al proiectelor a Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Nota conceptuală a proiectului privind construcția apeductului magistral Ștefan Vodă-Căușeni-Căinari a fost depusă de către ADR Sud în cadrul Apelului pe listă, anunțat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) în paralel cu Apelul competitiv, în cadrul concursului  de selectare a proiectelor prioritare de dezvoltare regională, ce vor fi finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), în perioada anilor 2021-2023.

Pentru implementarea proiectului, ADR Sud a solicitat din FNDR suma de 50 de milioane de lei.

foto: ziarulnational.md

img21000266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!