ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Numărul persoanelor fără adăpost care solicită ajutor a crescut de două ori

15:33 | 18.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Numărul persoanelor care solicită adăpost a crescut de două ori odată cu scăderea temperaturilor, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău informează că numărul oamenilor care solicită un adăpost la Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil a crescut de două ori, odată cu instalarea temperaturilor scăzute. În prezent, la Centru se află 73 de persoane, iar capacitatea instituției este de 134 de locuri.

Primăria Chișinău precizează că în perioada 01.11.2020 - 31.03.2021, Centrul prestează servicii non-stop, pe timp de zi și de noapte. Persoanele fără adăpost beneficiază de hrană caldă de trei ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

Pentru a evita cazurile de hipotermie printre oamenii fără adăpost, cetățenii sunt îndemnați să anunțe despre aceste probleme la numărul unic pentru apeluri de urgență „112".

APL Chișinău solicită conlucrarea mai activă între serviciile municipale de profil, în vederea susținerii persoanelor fără domiciliu stabil și asigurarea cu adăpost în perioada cu vreme geroasă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!