ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Sângera a procurat cu ajutorul statului echipament pentru întreținerea localităţii

11:43 | 19.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Administrația locală din orașul Sângera (municipiul Chişinău) a achiziționat tehnică și echipament modern pentru întreținerea spațiilor verzi și curățarea drumurilor localității pe timp de iarnă, grație subvențiilor în avans oferite de stat pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, transmite MOLDPRES.

„Proiectul are o valoare totală de peste două milioane de lei, iar 1,4 milioane de lei au fost oferiți din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) ca subvenție în avans, având obiectivul de a asigura dezvoltarea durabilă a localității și crearea unui mediu favorabil de trai pentru localnici”, au precizat surse de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).

Dosarul pentru obținerea subvențiilor a fost depus la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, în cadrul unui nou apel de recepționare a cererilor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural, desfășurat în perioada 2 noiembrie 2020 – 27 ianuarie 2021. Totodată, MADRM amintește că doritorii mai au o săptămână la dispoziție pentru a participa în cadrul acestui apel. 

Statul subvenționează anual din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural trei noi măsuri de sprijin. Pentru fiecare dintre aceste măsuri este oferită o alocație financiară de circa 5%, ce reprezintă până la 50 milioane de lei.

foto: MADRM

img21000295

img21000295

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!