ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

15:26 | 19.01.2021 Categorie: Comunicate

Necrolog Constantin Sucitu

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Comunitatea pedagogică din Republica Moldova este profund îndurerată de trecerea la cele veșnice a domnului Constantin Sucitu, fost director al Gimnaziului Corjova, Dubăsari.

Constantin Sucitu s-a născut la 3 mai 1942 în s. Hîrbovețul Nou, r-nul Anenii Noi.

Pe parcursul activității sale pedagogice de peste 50 de ani, Constantin Sucitu a activat în calitate de profesor de matematică, director adjunct, inspector școlar, șef al cabinetului metodic din cadrul Direcției Învățământ Dubăsari, director al Gimnaziului Corjova, din s. Corjova, r-nul Dubăsari, etc.

A reușit pe parcursul vieții sale să dețină mandate de consilier local și consilier raional, iar ca rezultat al muncii și activismului sau civic, a fost menționat cu Ordinul „Credință Patriei" de către Președintele Republicii Moldova, și cu Ordinul pentru Învățământ" în grad de „Ofițer" de către Președintele României. Cea mai importantă calitate, însă, rămâne titlul sau de Om.

Este un exemplu demn a unui cetățean care și-a trăit viața cu sens și în plină intensitate intelectuală.

În aceste momente de tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei, rudelor, colegilor și tuturor celora care l-au cunoscut pe Constantin Sucitu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Lilia POGOLȘA, ministru al Educației, Culturii și Cercetării

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!