ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

10:11 | 20.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Trei persoane, printre care și un copil de trei ani, au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de o sobă defectă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cazul a avut loc pe 19 ianuarie în localitatea Bobocica din raionul Cantemir. Conform primelor investigații, familia a încălzit soba, iar din cauza gazului toxic emanat, aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale. Incendiul în locuință nu s-a produs.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii despre riscurile exploatării surselor de încălzire defecte și a sobelor neverificate. Din cauza fisurilor sau a coșului de fum defecte, oamenii se pot intoxica cu monoxid fără a conștientiza sursa intoxicației.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!