ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul din Sălcuța, Căușeni, a devenit mai performant datorită unui proiect în domeniu

10:57 | 20.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, raionul Căușeni, a avansat de pe locul 218 pe locul 22 după rezultatele obținute la examenele de Bacalaureat. Administrația instituției susţine că această reușită se datorează transformării prin care a trecut liceul în ultimii ani, urmare a investițiilor din cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), transmite MOLDPRES.

Din 2018, când a fost finalizată reparația capitală a liceului, au fost efectuate mai multe dotări și amenajări. „Toate clasele au fost dotate cu mobilier nou, au fost amenajate cabinetele și laboratoarele de fizică, biologie și chimie. A fost dotat cu echipament specializat centrul multilingv și cu utilaj de bucătărie cantina școlară”, indică MECC.

Totodată, administrația liceului nu s-a limitat la investițiile proiectului. „Din bugetul instituției, pe parcursul ultimilor ani, au fost procurate calculatoare, televizoare, table interactive, iar pe lângă sala de sport, au fost amenajate o sală de forță și o sală de tenis de masă. Mai mult, după redeschiderea liceului renovat capital, în instituție a fost înființat și un muzeu școlar”, au precizat surse de la Ministerul Educaţiei.

În prezent, liceul dispune de toate condițiile de învățare în conformitate cu standardele educaționale, ceea ce a influențat pozitiv reușita copiilor la examenele naționale. „În anul 2017, Liceul teoretic „Meșterul Manole” s-a clasat pe locul 218 după rezultatele la BAC, cu media de promovare 6,24, iar doi ani mai târziu, liceul a urcat pe poziția 22, cu o medie de 7,66”, precizează sursa citată.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este un împrumut investițional specific, acordat de Banca Mondială, implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022, care sprijină Guvernul Republicii Moldova prin finanțarea activităților ce vor consolida calitatea educației şi vor duce spre un sector al educației mai eficient. Bugetul total al proiectului este de circa 50 de milioane de dolari SUA.

foto: MECC 

img21000334

img21000334

img21000334

img21000334

img21000334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!