ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

50 de ventilatoare procurate cu suportul Băncii Mondiale vor fi distribuite în spitalele din țară

11:01 | 20.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Încă 50 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite spitalelor din țară pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 și care necesită respirație asistată, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ventilatoarele vor ajunge la Dispensarul Republican de Narcologie, Spitalul de Dermatologie și Boli Comunicabile, IFP „Chiril Draganiuc”, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Cancelariei de Stat, SCR „T. Moșneaga”, Spitalul Clinic al MSMPS, IMC Clinica „E. Coțaga”, Spitalul Clinic din Bălți, Spitalele raionale Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Florești, Edineț, Hâncești, SCMC „V. Ignatenco”, SCM „Sf. Arhanghel Mihail”, SCM Nr.1, SCM „Sfânta Treime”.

Până în prezent, în R. Moldova au fost înregistrate 153 506 cazuri de COVID-19. La momentul actual, în spitalele din țară sunt internați 233 de pacienți în stare gravă, iar 33 sunt supuși ventilării mecanice.

foto: MSPSM

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!