ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șef de la Consiliul raional Cantemir și un om de afaceri au fost reținuți de CNA

11:43 | 20.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Șeful Direcției Construcții, gospodărie comunală, dezvoltare locală şi regională din cadrul Consiliului raional Cantemir și un om de afaceri din localitate au fost reținuți, în această dimineață, de ofițerii CNA, fiind bănuiți că ar fi manipulat mai multe licitații și lucrări care vizează construcția unor porțiuni de drum, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, funcționarul este bănuit că ar fi pretins și primit mită în valoare de 200 mii de lei de la agentul economic, care a câștigat licitația pentru construcția și reparația drumurilor din raionul Cantemir.

Conform materialelor cauzei, deși în actele oficiale figurează că lucrările au fost executate, de facto o parte din acestea au rămas nefinalizate, iar pentru a semna actul de dare în exploatare a drumurilor, agentul economic i-ar fi oferit responsabilului mită. De asemenea, același funcționar este cercetat și în alte episoade, în care este bănuit că ar fi pretins mită de la agenți economici sau persoane fizice pentru diferite servicii.

Totodată, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, au fost documentate mai multe cazuri de pretindere şi primire de către funcționarul de la Cantemir a mijloacelor băneşti de la cetăţeni pentru a semna actele de recepţie a diferitor construcţii, fără ieşirea la faţa locului. Tot el, abuzând de funcția sa, ar fi întocmit devize de cheltuieli şi oferte de preţuri pentru diferiți agenţi economici, trucând în acest fel licitaţiile organizate de Consiliul raional Cantemir.

Astăzi, ofiţerii DGT Sud și procurorii anticorupție au descins cu percheziţii la funcționar, dar și la doi antreprenori, bănuiți de complicitate. În urma perchezițiilor, șeful Direcției și unul din antreprenori au fost reținuți pentru 72 de ore, iar un om de afaceri este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de pușcărie și amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!