ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii lideri și experți din R. Moldova se pot înscrie pentru Programul de Burse Lane Kirkland din Polonia

14:32 | 20.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Programul de Burse Lane Kirkland din Polonia a început înscrierea pentru anul academic 2021–2022, cu data limită de depunere a actelor pe 1 martie curent. Acesta este destinat tinerilor lideri și experților din Republica Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan și Ucraina, care dețin o diplomă universitară și sunt interesați în dezvoltarea valorilor democrației, economiei și societății civile în comunitățile țărilor lor, transmite MOLDPRES.

Conform unui comunicat al Programului, pentru acest an sunt propuse domenii de studiu cum ar fi: economie şi management;  administrare/management  (business, ONG-uri, cultură, protecţia mediului ambiant şi asistenţă medicală); administraţie publică (locală şi centrală); drept; ştiinţe sociale (psihologie socială, sociologie); ştiinţe politice şi relaţii internaţionale; protecția mediului; probleme de securitate și securitate cibernetică; management anticriză; politici de dezvoltare şi ajutor umanitar.

Candidați la Bursa Lane Kirkland pot fi angajați ai autorităților publice și ai sistemului de autoguvernare; avocați; antreprenori; manageri în afaceri, ONG-uri, cultură, educație, sănătate și protecția mediului; lideri ai organizațiilor neguvernamentale, personalități culturale și activiști publici; profesori universitari; jurnaliști.

Programul oferă oportunitatea de a studia două semestre în unul dintre cele cinci centre academice din Polonia (Varșovia, Cracovia, Wrocław, Poznań și Lublin) și cel puțin două săptămâni de internship într-o organizație de stat, privată sau non-guvernamentală.

Programul de studii „The Lane Kirkland” face parte din Fundaţia polono-americană pentru libertate în colaborare cu Fundația Educație pentru Democrație. Obiectivul Programului este de a împărtăși experiența Poloniei în domeniul transformărilor economice, sociale şi politice în cadrul studiilor suplimentare. 

foto: Solidarity Fund PL in Moldova 

img21000347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!