ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a desemnat beneficiarii de burse de excelenţă pentru studenţii-doctoranzi în 2021

15:40 | 20.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Membrii Executivului în exercițiu, întruniți astăzi în ședință, au decis asupra acordării Bursei de excelență a Guvernului şi a Bursei pe domenii științifice pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Cabinetului demisionar de miniștri, vor fi acordate 21 de burse de excelență ale Guvernului pentru studenții-doctoranzi pe anul 2021 şi cinci burse pe domenii ştiinţifice, de asemenea acordate de Guvern studenților-doctoranzi pe anul 2021. Beneficiarii burselor sunt încadrați în diferite domenii ce țin de studii ale naturii, medicale, inginerești, tehnice, agricole, umaniste, sociale şi economice.

Potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, Guvernul trebuie  să încurajeze cadrele științifice și să motiveze tinerii să se încadreze în activitatea de cercetare-dezvoltare.

Bursele nominalizate vor fi achitate din mijloacele prevăzute în bugetul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării pentru acest scop. Achitarea burselor pentru studenții-doctoranzi ai anului III va fi sistată odată cu finalizarea studiilor superioare de doctorat.

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: buzaumedia.ro

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!