ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind controlul rezervelor de stat a fost aprobat de Guvern

15:51 | 20.01.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri în exercițiu a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la controlul rezervelor de stat şi de mobilizare. Executarea acestei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Afacerilor Interne, transmite MOLDPRES.

Regulamentul cu privire la controlul rezervelor de stat şi de mobilizare  reglementează scopul, principiile, obiectivele, subiecții care stau la baza executării controlului, drepturile și obligațiile acestora, precum și modul de organizare, planificare și efectuare a controlului rezervelor de stat şi de mobilizare.

„Regulamentul are drept scop asigurarea integrității cantitative și calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare și respectarea legislației în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare. Prevederile prezentului Regulament sunt executorii pentru subiecții (personal de control și depozitarii responsabili) care efectuează controlul, gestionează şi au obligația de asigurare a integrității cantitative şi calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat şi de mobilizare”, indică documentul.

Obiectivele urmărite în procesul efectuării controlului se referă la: protejarea intereselor statului în raport cu  gestionarea rezervelor de stat şi de mobilizare; verificarea modului și activităților de gestionare a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare; identificarea şi constatarea iregularităților și neajunsurilor privind cantitatea şi/sau calitatea bunurilor materiale din rezervele de stat şi de mobilizare; verificarea respectării legislației în domeniul rezervelor de stat și de mobilizare, precum și a prevederilor contractelor încheiate pentru păstrarea bunurilor materiale din rezervele de stat; modul de asigurare a securității și integrității cantitative și calitative a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare;  modul de eliberare și împrospătare a bunurilor materiale din rezervele de stat și de mobilizare.

foto simbol 

 

img21000354

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!