ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Regulamentul privind grupurile de lucru în domeniul achizițiilor publice a fost aprobat de Guvern

16:04 | 20.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Guvernul în exerciţiu a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la activitatea grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii, documentul stabilește condiții generale și specifice privind crearea grupului de lucru în domeniul achizițiilor publice, care inițiază și desfășoară proceduri de atribuire a contractului de achiziție publică pentru satisfacerea necesităților autorității contractante sau asociației de autorități contractante, în condițiile în care nu apelează la un furnizor de servicii de achiziții sau la o autoritate centrală de achiziție.

„În cazul în care autoritatea contractantă apelează la un furnizor de servicii de achiziție sau la o autoritate centrală de achiziție în scopul pregătirii și administrării procedurilor de achiziție publică în numele și în beneficiul autorității contractante, atât furnizorul de servicii de achiziții, cât și autoritatea centrală de achiziție respectă prevederile prezentului Regulament în numele autorității contractante”, indică decizia.

Grupul de lucru reprezintă un grup de specialiști în cadrul autorității contractante, responsabili de orice decizie și măsură luată cu privire la achiziționarea bunurilor, serviciilor și lucrărilor. 4. În exercitarea atribuțiilor, membrii grupului de lucru sunt autonomi, imparțiali și activează în conformitate cu legislația. Se interzice exercitarea oricărei influențe cu scopul de a determina membrii grupului de lucru să își îndeplinească atribuțiile contrar prevederilor legale.

Grupul de lucru se formează printr-o decizie (ordin) sau dispoziție, în limitele personalului scriptic, din cel puțin cinci membri permanenți, iar în cazuri temeinic justificate – din cel puțin trei membri, inclusiv președintele și secretarul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!