ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aureliu Ciocoi: Vom asigura interimatul Guvernului pentru a continua lucrurile în albia normalității

17:35 | 20.01.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Suntem un Guvern interimar şi aduc asigurări că acest Guvern interimar va face tot ce este omenește posibil, în condiţiile actuale deloc ușoare, inclusiv din punct de vedere politic şi mai ales din punct de vedere politic, să continuăm lucrurile în albia normalității şi în strictă conformitate cu cadrul juridic. Vom menține situația sub control până la formarea noului Guvern, căruia o să-i transmitem dosarele şi cheile de la birourile noastre.

Declarația a fost făcută astăzi, în debutul ședinței Guvernului în exercițiu, de către prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, transmite MOLDPRES.

„Evident că un Guvern interimar nu poate face miracole, însă poate oferi siguranța necesară că lucrurile nu vor degrada în faţa crizelor cu care ne confruntăm. Crize cu care se confruntă nu doar Republica Moldova, ci şi alte stat, doar că situația din ţara noastră se complică şi prin incertitudinea politică”, a estimat premierul interimar.

„Vă îndemn, stimați colegi, îndemn şi cetăţenii țării să spunem un ferm „Da!” stabilității, ordinii, nu haosului şi nu instabilității. Vă îndemn pe toți să fim la maxim de responsabili, să avem răbdare pentru a depăși crizele cu care ne confruntăm şi mă refer nu doar la cea pandemică, dar şi la cea economică care derivă din criza epidemiologică, şi respect”, a spus Aureliu Ciocoi.

„Rog foarte mult respect faţă de ceea ce facem, faţă de oameni, şi aș aprecia enorm dacă acest respect va fi în ambele direcții: respect din partea noastră, precum şi respect pentru echipa care asigură interimatul într-o situație dificilă. Vă îndemn să evităm politica la maxim şi să ne concentrăm exclusiv pe profesionalism. Să fim demni, corecți, să ne facem lucrul sincer, deschis şi onest, până la învestirea unui nou Guvern”, a relevat prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi.

Ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, exercită interimatul șefului Cabinetului de miniștri de la Chişinău, în urma unui decret de numire semnat pe data de 31 decembrie de președintele țării Maia Sandu. Astăzi oficialul a condus prima ședință a Executivului demisionar. 

 

img21000362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!