ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi implementat un Registru unic al Bunurilor Infracționale Indisponibilizate

10:21 | 21.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul Centrului Național Anticorupție va administra un registru unic, care va conține informația generalizată pe țară a bunurilor infracționale sechestrate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, procurorii, executorii judecătorești, Serviciul Fiscal de Stat şi instanțele de judecată vor transmite informația despre bunurile infracționale indisponibilizate, confiscate și recuperate către ARBI care le va include în Registrul unic al Bunurilor Infracționale Indisponibilizate. Registrul a fost recent notificat la Centrul pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și a primit aviz pozitiv pentru a fi implementat.

Conform surse citate, utilizarea acestei baze de date va spori nivelul de securizare a informației, integritatea datelor, va asigura istoricul de modificări privind aplicarea și ridicarea sechestrelor. De asemenea, va permite creșterea eficienței activității angajaților CNA în cadrul proceselor de recuperare a bunurilor infracționale.

Atât conceptul tehnic, cât și baza de date a registrului au fost elaborate și implementate cu suportul proiectului comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei „Controlul corupției prin aplicarea legii şi prevenire". Anterior, evidența bunurilor sechestrate de către Agenție era asigurată prin intermediul documentelor electronice.

foto simbol

img21000381

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!