ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista doctoranzilor beneficiari ai Bursei de excelență a Guvernului în 2021 va fi publicată în Monitorul Oficial

11:00 | 21.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Lista celor 21 de studenți-doctoranzi din țară care vor primi Bursa de excelență a Guvernului pentru anul 2021, în valoare de 2500 de lei, şi a celor cinci care vor beneficia de Bursa nominală, care constituie două mii de lei, urmează să fie publicată în Monitorul Oficial de vineri, 22 ianuarie, transmite MOLDPRES.  

Bursele se acordă studenţilor-doctoranzi, pentru un an calendaristic, începând cu al doilea an de studii, înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă şi frecvenţă redusă, care au acumulat numărul de credite necesar și au obţinut performanţe academice deosebite în următoarele domenii: științe ale naturii, științe inginerești și tehnologii, științe medicale, științe agricole, științe sociale și economice, precum și științe umaniste.

Mijloacele financiare necesare în acest an pentru acordarea Bursei de excelență a Guvernului constituie 630 mii de lei și 120 mii de lei - pentru oferirea Bursei pe domenii științifice.

În urma apelului lansat, la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) au fost depuse 38 de dosare, din cadrul a cinci instituţii de învățământ superioare: Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Academia de Studii Economice a Moldovei, „Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" şi Universitatea de Stat din Tiraspol. Dosarele candidaţilor au fost evaluate de către şase grupuri de experţi, constituite de MECC.

Acordarea Burselor de excelență ale Guvernului şi Burselor pe domenii ştiinţifice pentru studenţii-doctoranzi va spori atractivitatea studiilor doctorale şi calitatea acestora, investiţiile în studenţii-doctoranzi fiind valorificate prin potențialele beneficii aduse mediului economic și socio-cultural al țării. 

Sursă: monitorul.gov.md

img21000386

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!